grey

SYLWESTER DRĘŻEK
szef kuchni

Menu

W RYTMIE 4 PÓR ROKU
Nasze menu komponujemy pomysłami naszego szefa kuchni, który łączy kuchnię śródziemnomorską z lokalnymi przepisami z Mazur i innych apetycznych regionów Polski. Ten wyjątkowy mix stylów dopełniamy smakiem sezonowych warzyw z własnego ogrodu, głębokim aromatem produktów od zaufanych dostawców oraz stylową aranżacją potraw. Dania mięsne, rybne, wegetariańskie oraz wegańskie – co wybierasz? Już za chwilę rozpoczniesz kulinarną podróż po naszych propozycjach, a na swoim talerzu zawsze odkryjesz aktualne pory roku, ponieważ wydobywamy z nich wszystko, co najlepsze.
DESERY

Beza Pavlova z truskawkami i kremem mascarpone

19 pln

Semifreddo z rabarbarem i truskawkami

15 pln

Tarta z sycylijskich cytryn z crème fraiche

17 pln

przystawki

Ceviche z okonia morskiego/ komosa ryżowa/ salsa z ananasa i marakui / kasza gryczana / granita grejpfrutowa

33 pln

Tatar z wołowiny z jajkiem / majonez szczypiorkowo - lubczykowy/ popcorn z kaszy gryczanej/ olej z góry św.Wawrzyńca

34 pln

Ciasto ziemniaczane z pietruszką / avocado/ burak/ batat/ oliwa pietruszkowa

29 pln

Kalarepa marynowana/ brokuł/ mięta/ werbena / orzechy włoskie

22 pln

Pstrąg z Zielenicy wędzony na zimno / ogórek małosolny/ kiszona cytryna/ rokitnik

28 pln

ZUPA

Zupa dnia – spytaj kelnera o szczegóły

Zupa rybna

22 pln

SAŁATKI

Sałatka z truskawkami/ kasza jaglana/ komosa ryżowa/ wanilia / rukiew wodna/ musztardowiec

26 pln

Sałaty z serem naszego wyrobu / czereśnie/ morele/ rokitnik

29 pln

MAKARONY

Risotto z czarną truflą

49 pln

Tagiatelle nero di seppia z owocami morza

38 pln

dania głównE

Ryba dnia – spytaj kelnera o szczegóły

Kasza jaglana/ rukiew wodna/ szpinak/ avocado/ burak

36 pln

Ośmiornica grillowana/ espuma ziemniaczana / papryka

59 pln

Polędwica wołowa/ czereśnie/ szparagi zielone/ słonecznik

lub z czarną truflą

69 pln

99 pln

Serwis doliczany do grup 4 osobowych lub do rachunku powyżej 200 zł

Translate »